torsdag 27 januari 2011

Förberedande besök hos specialisten

I och med alla undersökningar som gjordes efter att Nicholas dog, har läkarna kommit fram till att jag har en sjukdom (eller mer som en defekt skulle man väl kunna säga) som heter trombofili. Det innebär att blodet koagulerar för snabbt och det finns risk att blodproppar bildas.
Det är i mitt fall inget allvarligt, inget jag har problem med i vanliga fall, men i kombination med en graviditet så kan det bli mycket farligt.
Därför har vi kontakt med en specialist på den här typen av sjukdomar på ett av sjukhusen i Catania, och igår åkte jag och Carla dit för att prata lite om vad som kommer att behövas göras om jag blir gravid.
Doktor Giuffrida är inte helt övertygad av dom tidigare undersökningarna som gjorts. Jag har enkel trombofili (bara ärvd av en förälder, inte båda) och mina värden är inte så väldigt mycket högre än normalt. Enligt honom BORDE inte det ställa till så stora problem som det har gjort...
Igår togs nya blodprov och på fredag nästa vecka ska vi dit igen. Det känns helt klart lite oroligt att han inte är helt övertygad, men å andra sidan så var det ju just blodroppar som Nicholas dog av, och det kommer att tas en hel del blodprov framöver om jag blir gravid igen. Allting kommer att kontrolleras mycket noggrant och mycket ofta.

Vi blev också rekommenderade en gynekolog här i Giardini Naxos som Doktor Giuffrida varit i kontakt med tidigare. Det känns viktigt att samarbetet mellan gynekologen och specialisten fungerar bra, så Carla ska ringa till gynekologen och förklara situationen och höra om hon är beredd att ta emot oss, och i så fall prata med Giuffrida nästa fredag när vi är där.

1 kommentar:

  1. Så mycket det finns som man inte vet något om. Jag hoppas att det faktum att du kommer stå under en bättre bevakning av både specialist och gynekolog får dig att känna dig lugnare. Hoppas, hoppas nu du blir gravid snart. :-)

    SvaraRadera