fredag 4 november 2011

8 dagar gamla

Tidigt i morse satte vi oss i bilen för att göra den 2 timmar långa resan till Ragusa och flickorna.
Under förmiddagen ordnade vi med en del praktiska detaljer, som att prata med överläkaren och få såret efter kejsarsnittet kontrollerat.
Överläkaren är en mycket bra person som fixar och donar och idag fixade han så att vi fick tillgång till ett anhörigrum här på sjukhuset över helgen, så vi stannar i alla fall till måndag morgon, sen får vi se hur situationen ser ut efter det, om vi åker hem en sväng eller om vi stannar kvar.

Båda ligger fortfarande kvar på intensiven och på förmiddagen har dom fått sin fjärde blodtransfusion. Det är något problem med vita blodkroppar, och man misstänker att deras blod kommit in i mitt blodomlopp via moderkakan och där attackerats av mitt immunförsvar, så att när det sedan gick in i deras kroppar igen var en "fiende" och blev attackerat där också. Jag har lämnat blodprov idag som ska skickas iväg till ett laboratorium på måndag. Tyvärr pratar överläkaren ganska mycket i medicinska termer så jag är inte säker på att jag har fattat det där rätt, men jag tror att det var så han sa i alla fall.

Efter lunch fick vi komma in och kika på flickorna och lite senare ikväll ska vi gå dit igen och se om vi får komma in en sväng till.

Clara sov sött när vi var där.

Matilde däremot bara grät och grät, och det gjorde vi också. Så jobbigt att inte ens kunna klappa lite på henne!

8 kommentarer:

 1. Så hemskt det måste vara att inte kunna ta upp och trösta.. Men kanske Matilde bara vädrar lungorna. Måste kännas skönt i alla fall att ni kan stanna över helgen så ni är nära flickorna!

  SvaraRadera
 2. Åh Helena, det måste vara fruktansvärt att inte få trösta. Har de inte sagt något om att använda kängurumetoden? Eller det kanske inte går på grund av de komplikationer som finns?

  Skönt ändå att ni kan vara kvar och vara nära.

  Kram.

  SvaraRadera
 3. Tänker så mycket på er. Och hoppas att allt ska gå jättebra.

  SvaraRadera
 4. Men så fina! Vilka underbara tjejer du har! Hoppas nu snart de mår bättre och får flytta från intensiven snart.

  SvaraRadera
 5. Skönt att ni får vara kvar hela helgen, måste vara hemskt att inte få ha dem hos er. Tänker på er! Kram.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att allt går på rätt håll och att ni får tillbringa mycket tid hos flickorna.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Gott att ni kan vara kvar hela helgen. Hoppas INNERLIGT att det kommer att ordna sig med flickorna och att de få komma hem snart till er! Kram!

  SvaraRadera
 8. Therese Andersson5 november 2011 21:29

  Tänker på er och hoppas att allt ska gå bra. Vilka söta fina flickor ni har fått! Kram!

  SvaraRadera