onsdag 24 oktober 2012

Fritt fram


Igår var vi på ett-årskontroll i Messina. Tjejerna vägdes och mättes och läkaren kollade vilka undersökningar och kontroller som gjorts sen sist och vad som behöver göras inom den närmaste framtiden. Nu behöver vi inte komma på desa kontroller så ofta längre. Förut var vi där en gång i månaden, nu var det 3 månader sedan sist och nu dröjer det 6 månader till nästa gång. När dom fyller två kommer det att bli en sådan kontroll en gång om året tills dom fyller 6 år om allt är hyfsat lugnt.

Matilde väger nu 5 kg och 550 gram. Hon ligger precis rätt för en bebis på 3,5 månader... Clara väger 8 kg och 600 gram. Skillnaden mellan dom krymper rent procentuellt sett, för för 6 månader sedan vägde Clara nästan dubbelt så mycket som Matilde.

När det gäller maten så frågade hon först hur ofta dom äter. Var fjärde timme sa jag. 4 gånger om dagen.
Var fjärde timme är rätt, men det blir väl 5 gånger om dagen?
Jo, det hade det ju blivit om dom varit vakna som italienska bebisar... men dom äter vid 6-7 på kvällen (beror på hur dags dom vaknade på morgonen) och sen somnar dom för natten vid åtta... Förut väckte vi dom efter 4 timmar för att mata dom, men dom åt bara 20-30 ml mjölk så vi slutade med det, det var liksom inte lönt och det tyckte inte läkaren heller att vi behövde. Dom följer sina växtkurvor så hon tycker att det visar att dom får i sig det dom behöver.
Det enda vi ska ändra på är att vi ska ta bort yoghurten med frukt och ge lagad mat 2 ggr istället för 1 gång. Att äta lagad mat på kvällen var okej.
Från och med nu får dom äta praktiskt taget allt utom musslor sa hon, så igår när jag gjorde köttfärssås väntade jag med att krydda tills den var i stort sett klar och tog undan lite till tjejerna. Idag fick dom det med pasta. BÅDA VÄGRADE... Lite förvånande med tanke på att Clara hittills glatt har ätit allt utan minsta min när det kommit nya smaker (Matilde däremot är inte förtjust i nyheter)...
Jaja, vi får försöka igen en annan dag...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar