fredag 9 augusti 2013

Besök hos specialist


Igår var Matilde och pappan iväg till sjukhuset för att träffa specialisten angående barnläkarens misstankar om att hon kan vara glutenintollerant. Det ställdes massor av frågor om vad hon äter, hur mycket hon äter, toa-vanor och liknande, och man gick noggrant igenom hennes journaler från födseln.
När alla frågor besvarats fick dom träffa överläkaren som undersökte henne. Han var dock inte särskilt orolig. Han tyckte hon såg mycket frisk och pigg ut och tyckte inte det var nödvändigt att stressa henne med ett "akut" blodprov utan tyckte att vi kunde vänta tills hon ändå måste ta något annat blodprov och då passa på att testa för celiaki samtidigt. Han  tyckte iofs att hon inte gör "Nr 2" tillräckligt ofta, så vi har fått medicin som hon ska ta för det.  Dom tog prover av hennes svett, jag vet inte vad dom sökte efter men resultatet var i alla fall bra.
Enligt deras uträkningar väger hon 73% av det normala för hennes längd... I september ska vi åka och ta blodprover med Clara, så vi tänkte att vi tar väl med Matilde också då och gör det där testet, så får vi se vad det visar. Om hon inte tar fart igen med viktuppgången så får vi gå vidare med ytterligare utredning, men som sagt, eftersom hon är så pigg och energisk tyckte inte läkaren att vi behövde oroa oss särskilt mycket.


4 kommentarer:

 1. Det låter som om ni träffade en sund och klok läkare i går! Man måste se till barnets mående också.

  SvaraRadera
 2. Håller med Znogge ...
  /Kram Annmi

  SvaraRadera
 3. Det verkar klokt, och eftersom ni kan ta provet i september så är det ju inte så lång tid. Annars kan det ju vara bra att få det gjort. En grej bara - testa INTE glutenfritt eller minska den typen av mat INNAN ni tar provet, för då visar det inget eller inte rätt resultat.
  Glutenfritt är inte så svårt, dyrare men ganska enkelt ändå.
  Båda mina barn fick ju sina diagnoser när de var i övre tonåren (16 o 18 år) och det var svårt för dem med matomläggningen. Det är ju mycket lättare när de är så små som tur är.
  Men jag hoppas förstås på att det bara är att hon är mindre i formatet helt enkelt ;)
  Kram

  SvaraRadera