måndag 30 december 2013

Tillbaka till brottsplatsen


Den 19 december gjorde vi en ganska lång dagsutflykt. Vi åkte för första gången sedan Matilde fick komma hem till Ragusa. Sjukhuset där tjejerna föddes och spenderade dom första 2 månaderna i sina liv anordnar varje år vid jul en mässa för alla prematura barn. Vi har länge pratat om att vi måste åka och hälsa på, och just ett sånt här tillfälle passar ju alldeles utmärkt tänkte vi.

När vi klev av hissen på den våning som avdelningen ligger på fick vi direkt syn på överläkaren som stod och pratade med en annan läkare. När han fick syn på oss ramlade hakan ner till knäna och utan att be om ursäkt eller något till den han pratade med kom han direkt springandes fram till oss.  Strax efter kom också avdelningschefen och hon blev lika glad att se oss hon.
Väl inne på avdelningen träffade vi bland annat vår favoritsköterska, som också var den som var med mig i operationssalen. Det kändes underligt att komma in på avdelningen igen och en och annan tår letade sig nerför kinderna.


 En av dom vackraste granarna man kan tänka sig. En gran helt och hållet klädd med bilder på barnen som fötts och kämpat på avdelningen för att bli tillräckligt friska och stora för att få följa med mamma och pappa hem.


Här är vår bild. Det står "Tack för allt! Ni finns för alltid i våra hjärtan."

Det blev en väldigt lång dag både för oss och för tjejerna, men det var helt underbart att återse både personal och några av dom familjer som vistades på avdelningen samtidigt som oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar