söndag 20 juli 2014

Vi är tillbaka


Det blev en väldigt lång bloggpaus här... Mycket längre än vad som var tänkt, men nu är vi tillbaka igen.
Det har varit en tuff vår för oss. Det har varit många epileptiska anfall, vattkoppor, tredagarsfeber, influensor, förkylningar och en knäoperation för maken.
Under en period hade Clara ungefär ett anfall i veckan. I Messina gjorde man inget annat än att höja medicindosen, vilket till slut gjorde att vi bestämde oss för att kontakta barnsjukhuset Gaslini i Genova i norra Italien. Vi har hittills gjort 2 resor dit och i november ska vi dit igen.
Det bästa vi har gjort någonsin faktiskt. Så oerhört stor skillnad på hur man blir bemött, på kompetens och teknisk utrustning. Jag grät av lättnad efter första mötet med vår nya läkare. Inte sedan barnen låg på neo-intensiven i Ragusa har en läkare tagit sig tid att verkligen lyssna på oss, ställa frågor och förklara en massa saker.
Jag kommer att skriva ett eget inlägg om det nu i dagarna.

6 kommentarer:

 1. Så härligt & de är fina dina små tjejer ...
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. "UNICEF har bekräftat att minst 35 barn i Gaza har dödats i luftanfall, och minst 269 har skadats. Det har också rapporterats att flera israeliska barn skadats på grund av raketattacker. 25 000 barn är i akut behov av psykosocialt stöd i Gaza." Unicef, Sverige.
  Det här var några dagar sen, situationen är ännu värre nu då man säger att det är runt 200 döda. Det här är inte ett krig. Hade det varit ett krig hade det varit två arméer mot varandra. Det här är en militärmakt (Israel) mot ett folk som inte har en chans att försvara sig - palestinierna.
  Det kanske kan kännas som att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
  Min vän har formulerat ett mail som hon har skickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
  Tack!
  http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka!
  Vilken vår ni haft! Puh! Men skönt att ni verkar ha hittat bra läkare nu. Håller tummarna för er!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Å kul att ha er tillbaka!
  Hoppas allt vänder nu och att ni kommer få precis den hjälp just ni behöver!
  Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Har faktiskt undrat hur det varit med er, skönt att få en uppdatering <3 Å bra att ni får den hjälp ni behöver!!! Ang bakning så är det nästan så jag drar mig även om jag är ensam vuxen hemma... men att se barnens glädje då man bakar gör det värt allt söl och bök ;-) KRAM!

  SvaraRadera
 6. Välkommen tillbaka! Du har varit saknad ;)

  SvaraRadera