torsdag 7 maj 2015

Pesto på bondbönor

Foto Luca Nebuloni
Det här behöver du till 4 portioner:

150 gram färska bondbönor (skalade) 
75 gram pecorino ost
1 vitlöksklyfta
Olivolja ca 70 ml
4-5 blad färsk mynta

Gör så här:
Skala bondbönorna. Båda skidan och skalet som är runt varje böna.
Lägg ner bönor, ost och  vitlöken i mixern. Tillför olivoljan långsamt samtidigt som du kör mixern. Kör i korta intervaller tills du fått en jämn konsistens.

Servera med nykokt pasta. Eventuellt tillsammans med stekta bacontärningar eller liknande om man vill ha en lite mer mättande middag.

Peston kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar täckt antingen med plast eller med ett lager olivolja. Det går även att frysa in den.


Foto Shihmei Barger

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt att du är tillbaka :) Och det där ser jättegott ut.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  2. Tack Petra! Jag har saknat det, men det har inte funnits så mycket tid över :)

    SvaraRadera