onsdag 13 april 2011

Kan själv...

I lördags tog jag första sprutan helt själv, med Peppes chef som "kontrollant". Själv tyckte jag att det gick hyfsat bra, men chefen tyckte det gick sådär och sa att hon skulle komma tillbaka på söndagen... Hon dök aldrig upp så till slut tog jag sprutan själv i alla fall och nu har jag tagit den själv sedan dess.
Det är inte särskilt roligt, men det är inte roligare när någon annan gör det heller, så det är bara att bita ihop.
Jag har varit lite sur på sjukvårdssystemet dom senaste dagarna. Specialistläkarna skriver inte ut recept på mediciner, utan bara ett förtryckt papper med sin ordination. Man kan hämta ut medicinerna med det pappret, men då får man betala fullt pris för dom (mina kära sprutor kostar 80 kr styck, så det slipper jag helst).
För att få recept måste man således gå till sin husläkare. Här beställer man inte tid, utan man går bara dit och väntar på sin tur, vilket för det mesta tar runt 2 timmar... Jag var där i måndags men då kunde hon inte skriva ut receptet eftersom specialistens läkarkod saknades...
Om jag hade velat hade jag kunnat lämna en lapp igår med medicinens namn och läkarens kod, och sen hämta receptet idag, utan att behöva vänta 2 timmar, men eftersom jag inte hade fler sprutor hemma tyckte jag det var lika bra att vänta, annars hade jag behövt åka till apoteket igår kväll, tillbaka till läkaren idag och sen tillbaka till apoteket igen med recepten för att få tillbaka det jag lagt ut... suck..

Gynekolog
Först hade vi tänkt gå till en gynekolog här i Giardini Naxos, för att slippa ytterligare resor (måste ju åka till Catania minst en gång i månaden) men nu har vi bestämt oss för att gå till en gynekolog i Messina. Det är den gynekologen som hade hand om mig när jag låg på sjukhuset vid det senaste missfallet och även hon som höll i utredningen efteråt. Hon kan vara lite barsk och brysk, men det känns ändå rätt skönt att hon kan hela historien bakom, så att man slipper upprepa allt.
Vårt första besök hos henne blir den 27: e april.

2 kommentarer:

  1. Åh! Är så himla glad för er skull! Håller alla tummar & tår för er & minimojen!

    SvaraRadera
  2. Ni verkar ha samma system i Italien som här, att endast husläkaren kan skriva ut recept som är subventionerade, skitjobbigt.

    Jag hoppas att du är bättre från hostan i dag.

    Kram.

    SvaraRadera