onsdag 27 april 2011

Första besöket hos gynekologen

Vi har precis kommit tillbaka från första besöket hos gynekologen i Messina. Det är lite tidigt att göra någon direkt undersökning, men vi pratade en hel del, både om dom tidigare graviditeterna, om samarbetet mellan henne och specialisten i Catania och om vilka undersökningar som behöver göras inom den närmaste framtiden.
Hon pratade även om det som vi redan vet, att ju äldre man är desto större är riskerna även för andra saker och hon ville att vi börjar fundera redan nu hur vi känner inför att göra ett fostervattensprov längre fram. Till skillnad från tidigare gynekologer var det inget hon pushade för, utan sa bara att det finns bara 2 personer som kan bestämma om ni ska göra det eller inte och det är ni. Det känns bra. Jag vill ju helst inte göra det, men vi får se längre fram vad olika provsvar pekar på.

Jag fick ett intyg på att det är en högriskgraviditet som jag alltid ska ha med mig. Dels så innebär det att jag slipper betala för mediciner, blodprover och ultraljud, men det kan ju vara bra att ha om man skulle råka hamna på sjukan av någon anledning också.

I och med att det är en högriskgraviditet så är det bestämt redan nu att födsel kommer att ske med kejsarsnitt och om inget händer längs vägen så blir det troligen den 6 december, alltså en vecka tidigare än egentligt beräknat datum. Om framför allt koaguleringsvärdena börjar se annorlunda ut kommer man dock att utföra kejsarsnittet tidigare av säkerhetsskäl...


Jaja, den som lever får se hur långt vi kommer den här gången...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar