tisdag 10 maj 2011

Andra besöket hos gynekologen

Idag har vi varit hos gynekologen i Messina igen. Vi pratade lite om det här med tritest och fostervattensprov. Jag vill inte ta fostervattensprov egentligen, men Peppe vill att vi gör det, men nu när han fick reda på att det enda man ser är om det finns risk för kromosomförändringar kanske jag lyckas övertyga honom om att det inte är någon ide att göra det...
Hon tittade även på provsvaren från blodproverna som hon hade beställt, och alla värdena var bra sa hon.

På ett sätt blev jag lite besviken att hon inte gjorde någon som helst undersökning, jag hade åtminstone väntat mig att hon skulle lyssna på hjärtljuden, men å andra sidan så är det bra att hon inte överdriver med sådant, hade vi varit hos gynekologen som vi gick hos förra gången hade vi redan gjort 2 ultraljud... Lite onödigt kanske (inte minst med tanke på att det kostade 800 kr varje gång, hos Pizzo som vi går hos nu har vi hittills inte betalat ett öre).

I fredags var vi hos specialisten i Catania och tog nya prover. Det funkar som på många andra ställen, att man åker dit och sätter sig i väntrummet och väntar på sin tur, det går inte att boka tid, men numera får jag gå före för att jag är gravid. Förra gången gick det ju inte så bra för dom att ta blodprov, det stacks flera gånger i båda armvecken och på båda händerna... Så nu slog vi vad. Jag hade med mig 6 färska ägg och sa att om du klarar det på max 2 försök får du äggen, annars tar jag med dom hem igen.
Då lyckades han på första försöket minsann, nästa gång vill han ha en kyckling färdig att tillaga.... hmm...
Nåja, först tar vi blodproven och sen måste man vänta ungefär 1 timme. Då går jag och Carla och tar en fika, så det är inte bara trist och tråkigt att åka dit.
Värdena var i stort sett samma som för en månad sedan, innan jag började ta sprutorna, vilket betyder att om jag inte hade tagit sprutorna så hade värdena redan varit väldigt mycket för höga...

3 kommentarer:

 1. Håller tummar & tår för fortsatta bra värden!
  Vantarna väntar! :)

  SvaraRadera
 2. Smart att muta dem, hihi!

  Jag är också extremt svårstucken och när jag var i väg sist fick jag en ung sköterska som till slut fick hjälp av en annan, erfaren och superduktig kvinna, skönt. Det är så trist att vara helt blåslagen när man går från provtagningen.

  Hur mår du annars?

  SvaraRadera
 3. Så smart att muta stickarna! Förhoppningsvis får det dem att koncentrera sig ordentligt på vad de gör så att de bara behöver sticka dig en gång!

  SvaraRadera