tisdag 14 juni 2011

Inte ett rätt...

Den där ultraljudsläkaren som vi hos först hade tydligen inte rätt nånstans alls...
Ikväll har vi varit hos gynekologen och visat upp det nya ultraljudet som vi gjorde på sjukhuset i Messina och nu var hon mycket lugnare, för måtten på nackuppklarningen var 1 mm på båda bebisarna, vilket är mycket bättre än måtten som vi fick på det första ultraljudet.
Dessutom sa ju den första ultraljudsläkaren att det var enäggstvillingar, men det är det inte, det är tvåäggstvillingar och kan därmed bli lite vad som helst, två av samma kön, en av varje, två lika som bär eller två olika som dag och natt.

I övrigt såg allt bra ut. På fredag ska jag till specialisten i Catania igen och kolla värdena för koagulationen och på onsdag om en vecka ska vi ta det sista blodprovet i tritestet som ska visa på risken för downs syndrom och andra kromosomförändringar. Gynekologen var mycket nöjd med nackmåtten eftersom det kommer att sänka det slutliga resultatet rejält.
Nu spelar det i och för sig ingen roll vilket resultat vi får, för vi har redan bestämt att vi inte kommer att göra fostervattensprov i vilket fall som helst.

I början av juli ska jag ta nya blodprover, dom vanliga som man alltid tar när man är gravid och sen ska vi tillbaka till gynekologen igen.

Tills vidare ska jag ta en annan spruta var tredje dag som ska göra att allt blir lite mer avslappnat så det inte gör så ont i musklerna runt magen och som ökar något ämne som gör risken mindre att något händer... Jag hängde inte med där riktigt... Så imorgon blir det till att åka och sätta sig och vänta hos husläkaren igen för att få utskrivet ett recept...

8 kommentarer:

 1. Tänk så underbart attveta att det finns två små liv i den vackra mage du har.
  Men undrar hur stor den blir till slut?!
  När jag läser om alla dina undersökningar mm kommer jag plötsligt ihåg hur super nojig jag avr i slutet av min första graviditet trots att allting var "normalt". Höll på att strupa barnmorskan sista veckorna. Trodde allt var fel.Drömde att jag födde ödlor!?Det var nog för att det gick en en serie om utomjordingar som var ödlor, V hette den.
  Ha det gott och ta hand om dig!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Härligt att allt ser bra ut. Jag är så glad för din skull.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Tvåäggstvillingar är bäst! Härligt med bara goda nyheter. Min dotter födde perfekt baby trots dåligt värde på det där testet. De gjorde samma val som ni. Kram

  SvaraRadera
 4. Trillade in här från Facebook. Tvillingar? Åh, så kul. Välkommen i gänget! :)

  SvaraRadera
 5. Har tittat in på din blogg ibland och upptäckte här om dagen att du väntar barn igen. Kul! Håller tummarna för er.

  SvaraRadera
 6. Så skönt för er att få höra att allt ser bra ut :) Härligt!

  SvaraRadera
 7. Lite hattande fram och tillbaka verkar det som, men huvudsaken är ju att allt ser bra ut och flyter på som det ska. Måste kännas enormt skönt för er!

  SvaraRadera
 8. Rörigt men behåll lugnet. Ingen idee att stressa upp sig. Du lär nog få ytterligare ett besked nästa gång. Nä men skämt och sido. Du ser strålande vacker ut med din mage.

  SvaraRadera