tisdag 30 april 2013

Dubbel medicinering och ögonläkare...


Matilde har börjat visa att hon tycker det är orättvist att bara Clara får medicin. Jag brukar ge Clara medicinen när barnen är i sina lekhagar, och varje gång så kommer Matilde så nära hon kan och gör sina små ljud och visar att hon också vill ha. Igår när jag öppnade en ny förpackning så tog jag den lilla sprutan eller vad man ska kalla den för och märkte den med en bit frystejp så att jag vet vilken som är vilken och kan ge "medicin" till Matilde också i form av vatten. Hon såg väldigt nöjd ut när hon också fick "medicin" :)

För några veckor sedan hade vi tid hos ögonläkaren på sjukhuset för att Matildes ena öga ibland sticker iväg ut i kanten... Jag fick inget bra intryck av läkaren som undersökte henne och Matilde gjorde dessutom en del motstånd... Ganska snabbt sa hon att hon kunde då inte se något som var galet... Det har visserligen blivit bättre än vad det var när vi bokade tiden för några månader sen, men problemet kvarstår ju ändå, vilket man till exempel kan se på den här bilden jag tog igår... Så nu har vi bestämt oss för att vända oss till en privat ögonläkare för att få ett andra utlåtande... 4 kommentarer:

 1. Det är ju faktiskt väldigt orättvist att bara Clara ska få medicin. Bra att du tagit ditt förnuft till fånga och ger även Matilde! :D

  Bra att ni kan få ett andra utlåtande om Matildes öga.

  SvaraRadera
 2. Yvonne: Ja, visst är det orättvist :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att du kunde lösa det med medicinen :) Jag tycker om den här sidan, blir glad av att gå in här. Jag kan virka, men mina händer mår inte så bra, så det beror på hur tjockt garn jag får använda. Skulle vara så roligt att göra nåt sånt, som kan komma till nytta. Kram till er allihop :)

  SvaraRadera
 4. Visst skelar Matilde en smula så jag hade kollat upp det igen. Oftast räcker det med "lapp för ögat" men det är nog för tidigt i hennes ålder. En del barn behöver operera ögonmuskeln vilket jag har en elev som ska göra. Men som sagt, jag hade kollat en gång till! De är ju så genomkollade så varför slarva med ögat.

  Hoppas ni hittar en bra läkare!

  SvaraRadera