lördag 6 december 2014

Att vara klassmamma på Sicilien...

Jag blev ju, som ni kanske vet, vald till klassmamma för Matildes klass på dagis. Som klassmamma har man en del uppgifter. Den viktigaste är naturligtvis att förmedla information från skolan till dom andra föräldrarna, som till exempel när skolan är stängd på grund av dåligt väder eller liknande.

Dom mer dagliga uppgifterna består i att samla in pengar från resten av klassen för att kunna köpa sådant som behövs i klassrummet. Mellanmål till barnen (kex och kakor tyvärr), vatten, plastmuggar, hushållspapper, toapapper, våtservetter och annat som man har behov av dagligen. Det är saker som tyvärr ligger på föräldrarna att betala.

Just nu försöker jag dessutom samla in pengar till julklappar till lärarna... och igår bad klassläraren mig köpa modellera och lite andra leksaker.

I Matildes klass är det blandade åldrar. Hälften av barnen är 3 år och hälften är 5 år... Dom stora barnen har med sig eget mellanmål hemifrån och deras föräldrar vill såklart inte vara med och betala för det. Något måste dom dock betala ändå, eftersom dom använder förbrukningsvarorna som muggar och papper... Dessutom äter dom barnen ofta lite kex och kakor ändå...

Det svåra är inte att åka och handla och införskaffa det som behövs, det svåra är att få in pengarna från alla föräldrar... Jag började insamlingen för drygt en vecka sedan och hittills har 4 av 14 gett mig pengarna...

3 kommentarer:

 1. Men oj vad mycket uppgifter du har, nästan anställd ju ;)
  Är verkligen skillnad på Italien och Sverige där föräldrar gör så lite som möjligt med sina barn.
  Ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hjälp vad mycket! Är "samverkansförälder" på tjejernas förskola och det där med att få in pengar känner jag igen...

  SvaraRadera
 3. Oj, handla är väl ok, men det där med att samla in pengar...

  SvaraRadera