torsdag 2 oktober 2014

Hygienassistenterna har kommit!

Matilde funderar på vad hon ska hitta på härnäst.

Igår när jag kom hem med barnen från dagis blev jag lite förvånad när jag skulle byta deras blöjor. Hittills har blöjorna varit riktigt tunga och våta eftersom lärare och assistenter inte byter blöjor på barnen.
Igår var båda plötsligt snustorra! Hurra! Hygienassistenterna har kommit! 
2 personer för att byta blöjor på sammanlagt 5 barn... Snacka om resursslöseri... Nåja, jag hoppas att dom är till nytta för annat också än att bara byta blöjor...

Clara går fortfarande inte full dag. Jag hämtar henne vid elva och då är hon så trött att hon drar mig mot sovrummet för att gå och lägga sig direkt när vi kommer hem.
Igår när jag hämtade henne var den personliga assistenten helt förstörd. Alla barnen hade lekt i tunneln som står i hallen. Assistenten kröp bakom Clara och fröken stod i slutet på tunneln och kallade på henne. Rätt som det var så ramlade hon (antagligen vek sig armen eller nåt) och slog i läppen i golvet, så nu har hon fläskläpp.
Assistenten bad om ursäkt tio gånger för att Clara hade slagit sig. Jag tog det med ro. Jag menar, ska man undvika att dom slår sig då får dom väl sitta still på en stol (eller ännu hellre direkt på golvet) hela dagen. Det är sånt som händer. Hemma slår hon sig hela tiden.... Dessutom var det ju inget allvarligt.


Assistenten tyckte att gårdagen hade varit den bästa dagen hittills. Clara hade varit lugn och glad hela dagen. Inga nervösa utbrott alls. Hon hade till och med suttit kvar på sin stol under hela sångstunden och väntat på sin tur när dom lekte alla tillsammans.

Jag hoppas att vi får behålla henne... men jag vet att hon helst vill arbeta på en annan skola i byn där hon bor så att hon slipper åka fram och tillbaka...

Matilde började gnälla redan i entren till skolan igår... och började gråta så tårarna sprutade när vi kom fram till hennes klassrum.... Det gick dock över under tiden som jag var och lämnade Clara i hennes klassrum som ligger längre bort.
Hon hade gjort en massa saker igår. Målat, läst bok, sprungit runt i gymnastiksalen och lekt med en boll...  Hennes assistent säger att hon är jätteduktig. Hon lyssnar och lyder och arbetar koncentrerat när dom gör något pyssel... Undrar om hon pratar om någon annans barn? hahaha


5 kommentarer:

 1. Hur blev det med byte av klass? Skulle inte flickorna gå i samma?

  Att barn trillar och slår sig händer så små olyckshändelser är nog vardag i den åldern. Skönt att det inte var något värre....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bestämt oss för att strunta i det, det fungerar så mycket bättre nu i Claras klass. Det är lugnt och stillsamt nu och hon verkar trivas och har ju vant sig vid dom lärarna och den gruppen nu.

   Radera
 2. Vad skönt, det låter som om saker faller på plats den ena efter den andra.

  SvaraRadera
 3. Låter ju som det börjar ordna sig till det bättre.

  SvaraRadera
 4. Det var ju skönt om än slöseri med resurser....
  Ljuvligt Foto på fina tjejjen ♡

  /Kram

  SvaraRadera