fredag 10 oktober 2014

Samordnad protest

Som jag berattade igar sa saknas det ett gang personliga assistenter i dom tva klasserna som Clara och Matilde gar i.
Igar pratade jag med Matildes klasslarare som sa att dom har varit pa rektorn i stort sett dagligen om det har, och att det nu ar dags att vi foraldrar gar in och framfor klagomal.
Sagt och gjort. Det basta ar ju om vi foraldrar gar ihop och gemensamt aker och besoker rektorn, sa igar skrev jag sma brev till dom andra foraldrarna som klasslararna ska overlamna. (Barnen har ju typ flextid bade vid lamning och hamtning, sa det ar inte alltid man mots).
Jag skrev att vi maste organisera oss for att gemensamt satta press pa skolan, och lamnade mitt telefonnummer sa att dom kan ringa mig och komma overrens om en dag och tid som passar alla.

Klasslararen blev overlycklig och sa att jag ar "Numero Uno" haha :)

Nu pa morgonen laste jag i var "lokaltidning" pa facebook att rektorn och kommunens socialchef gatt ihop for att ordna sa att dom totalt 12 barnen i kommunen ska fa varsin hygienassistent... Nu finns det en per 2 barn, vilket jag personligen tycker kunde racka...  Det ar alltsa den personen som hjalper barnen med mellanmalet, tvatta handerna, byta bloja alternativt ga pa toaletten... Det hade val varit battre att lagga krutet pa speciallarare till alla till att borja med i alla fall...


1 kommentar:

  1. Vilket konstigt system ändå... Och det låter ju som ett rätt soft jobb att vara hygienassistent. :)
    Hoppas det blir stor uppslutning vid protesten!

    SvaraRadera