onsdag 15 januari 2014

Hos hjälpmedelsteknikern


Igår kom barnens faster hit och passade Matilde och vi tog med oss Clara till Catania för att hälsa på hos hjälpmedelsteknikern. Vi fick träffa en farbror som först verkade bli irriterad men som sen var jättetrevlig och förklarade allt in i minsta detalj. Han ritade av Claras fötter på ett papper och gjorde även avtryck i lådor med något slags skum. Han mätte även både här och där från tårna och upp till knäna.
Vi fick en offert som vi nu måste åka med till motsvarande landstinget och få godkänd. (Kostnaden landar på en nätt liten summa på 1.067 euro...). När det har blivit godkänt ska vi ringa till teknikern som då sätter igång med arbetet. Det skulle ta cirka 2 veckor trodde han... När det är klart får vi komma dit och prova och om allt sitter som det ska får vi ta med oss grejerna hem. Det kommer troligen att ta ungefär en månad innan allt är klart..
När vi har skorna och stöden måste vi dock åka tillbaka till ortopeden för att han ska kontrollera att allt blivit rätt...

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att den i mina öron lite krångliga processen fortlöper smidigt och att ni inte stöter på hinder så att det går i lås så fort det bara går! KRAM

    SvaraRadera
  2. Allt låter lite krångligare där en i Sverige, vet inte om det är så? Håller tummarna iaf att inget krånglar för er nu så hon får skenorna.

    SvaraRadera