onsdag 29 januari 2014

Sömn EEG


Idag har vi varit på sjukhuset för att göra EEG i sömnen. Det var en jädrans massa folk och vi var inte klara för att åka hem förräns närmare kl 14.... Här sysslar man inte med bokade tider, bara bokade dagar.. Sen får man komma in i den ordning som man anlände... Helt sjukt, men inte så mycket man kan göra något åt... 


Matilde ville bara springa omkring såklart och blev jättearg så fort man fångade in henne ;)


För första gången under dom 2 år som vi varit här på kontroller var lekrummet öppet. Ett stort, fint rum med massor av leksaker och böcker för alla åldrar. Ett lekrum som dessutom var bemannat av två pensionärer. Matilde ville såklart mest springa omkring, men Clara satt länge, länge och bläddrade i en bok med fina bilder :)
Vi fick göra mötet med läkaren INNAN EEG blev gjort eftersom läkarna låg före dom som gör EEG... Vi ska ta ett nytt blodprov för att kolla medicindosen på Clara i nästa vecka och sedan faxa in resultaten för att se om höjningen vi gjorde över telefon förra veckan är tillräcklig.
Här i Italien förs inte journaler på samma sätt som i Sverige, utan man får med sig alla papper och får sen släpa runt allting när man är på olika läkarbesök. I Matildes brev/dokument från dagens besök tryckte läkaren på rätt ordentligt att det är viktigt att hon får börja hos logopeden så fort som möjligt eftersom hon ännu inte säger ett ord. Bådas brev ska visas upp för läkarna på fysioterapi-centret (där dom även har logoped). Vi får hoppas att det hjälper så att hon får börja snart...

När det väl var vår tur var barnen så trötta... Clara somnade redan innan det blev hennes tur, men Matilde bara skrek och skrek tills mamma kom och sjöng en sång för henne. Med pappa ville hon inte alls somna ;)

Nu är nästa besök där i slutet av maj...


4 kommentarer:

 1. Oj en sån dag! Får hoppas att tjejerna sover gott och länge inatt. ;)

  SvaraRadera
 2. Hon ville så klart höra "do do", den ska man sjunga när dom är på läkarbesök.

  SvaraRadera
 3. Vad jobbigt det måste vara med alla dessa sjukbesök och att släpa runt på alla papper , konstigt system .

  Ha en riktigt fin lördag
  Kram

  SvaraRadera
 4. Späckad dag!! Hoppas ni får sova gott ikväll allihopa!
  kram

  SvaraRadera