fredag 17 januari 2014

KlätterapaMatilde har kommit på att om hon klättrar upp på armstödet på soffan så når hon grejerna på kylskåpet...

Igår var vi på gymnastik på förmiddagen... Efter lunch lade jag båda barnen med planen att väcka dom efter 1,5 timme... Matilde somnade men Clara var vaken hela tiden... Sen på eftermiddagen gick vi en promenad längs havet och Matilde somnade en stund i vagnen, men inte Clara... Eftersom hon inte sovit alls på hela dagen hade jag stora förhoppningar om att få sova lite mer i natt... Och visst fick vi det... En hel halvtimme mer haha... Jaja, vi fortsätter väl så och ser om det hjälper lite mer i längden.

Det är dags att skriva in barnen på förskolan. Det är meningen att dom ska börja i september. Det var inte så enkelt om det verkade dock, hur jag nu kunde få för mig att det skulle vara enkelt... Det finns en websida där man kan registrera barnen, men där fattade jag verkligen ingenting. Så otroligt rörigt och det gick inte ens att hitta var man kan ansöka om inloggningsuppgifter... Så jag får väl helt enkelt packa in barnen i bilen någon förmiddag och åka till skolkontoret och skriva in dom på det gamla goda viset...
Sen ska det ansökas om assistans till barnen också, men det gör man tydligen inte på skolkontoret utan på kommunen.... Grattis till mig, det blir säkert både enkelt och smidigt det här...9 kommentarer:

 1. Jag önskar det kunde bli lätt och ansöka om förskoleplats och extra stöd osv.

  SvaraRadera
 2. Sådan mor sådan dotter (angående klättringen alltså).

  SvaraRadera
 3. Ha ha, ja de är inte dumma de små!
  Och jag fattar inte hur de orkar utan att sova! R är snart 3 år och sover för det mesta ca 1 timme på dagen. Iaf på dagis, för hemma är det inte så intressant om man inte lägger sig tillsammans med honom.
  Han hade en period när han vaknade väldigt tidigt också. Nu vaknar han någon gång mellan 4-5 och kommer in till oss, men somnar faktiskt om som tur är. Sedan är han pigg som en lärka vid 6 när vår klocka ringer. Otroligt så mycket energi det finns i så små kroppar!
  Hoppas att du har en skön fredag,
  kram!

  SvaraRadera
 4. Ja de lär sig de små. Tyvärr inser de inte farorna så en annan får hjärtat i halsgropen.

  SvaraRadera
 5. Ghhh vilken byråkrati och röra, varför kan itne saker vara logiska å enkla kan man tycka! Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Haha, men vilken liten rackarunge!! <3

  SvaraRadera
 7. De är bra på att komma på lösningar på olika problem. :-)

  SvaraRadera
 8. Ser av din mammas kommentar att det är som jag misstänkte. Klättergenen och busigheten kommer från dig! :D

  SvaraRadera