torsdag 11 september 2014

Om dagis

Det kom lite fragor om tjejernas start pa dagis/forskola, sa jag tankte att jag skulle beratta lite mer om det.

Dom startar alltsa pa mandag, och meningen ar att man ska lamna sina barn pa morgonen och komma och hamta dom kl 12 redan forsta dagen. Det galler tydligen aven barn som kommer att ha assitans... I vart fall ar det inte mojligt, i alla fall inte med Clara. I hennes fall finns det ju en hel del livsviktig information att ge till den personen som kommer att ha ansvaret for henne.
Utover det blir Clara valdigt fort trott, vilket ar en riskfaktor, sa var tanke ar att vi pa mandag aker dit och liksom bara halsar pa lite, och sen okar tiden som tjejerna ar dar successivt.
Det ar vanligt har att barnen gar i "skolan" 6 dagar i veckan, men pa skolan som vi valt gar man bara 5 dagar. Forskolan ar kl 8 till kl 12.

Vissa dagar kommer dom att vara dar mindre tid, eftersom dom har sin gymnastik pa formiddagen. Pa fredagarna kommer dom inte att vara dar alls, da gymnastiktiden ligger precis mitt i forskoletiden och det blir for hackigt att forst lamna dom pa dagis en timme, hamta dom och aka till gymnastiken och sen aka tillbaka till dagis for en timme till...

Vi har begart att tjejerna ska ga i varsin grupp for att vi tror att det ar det basta for dom. Bara for att man ar tvillingar maste man ju inte "sitta ihop" hela tiden. Vi tror att framfor allt for Matilde ar det bast sa. Att hon far vara bara sig sjalv nagra timmar om dagen, fa egna kompisar och inte behova ta hansyn till systern hela tiden som ju trots allt har ett storre behov av hjalp...

Haromdagen skrev jag den har statusen pa facebook... Kl 10 pa kvallen, nar Matilde inte alls ville sova...

Sitter och tittar på den lilla skitungen som inte vill sova. Den där lilla skitungen som vägde 1 kg och 70 gram när hon föddes. Skitungen som ingen trodde skulle överleva. I rummet bredvid ligger den andra skitungen och sover sött. Hon som går och pratar och dricker vatten ur sugrör fast hon inte borde kunna det.
På måndag börjar dom på scuola materna (ungefär som förskola).
Dom fyller snart 3.
Ett nytt kapitel i våra liv som ingen trodde på.

3 kommentarer:

  1. Tänk vilken spännande tid ni har framför er nu:). Hoppas att de kommer att trivas...

    SvaraRadera
  2. Så spännande med ett helt nytt kapitel! Jag tycker ni resonerar helt rätt med att sätta flickorna i olika grupper, som ni säger, bara för att man är tvillingar behöver man inte sitta ihop. De måste ju få utvecklas till egna personer och inte alltid behöva ta hänsyn till varandra.

    SvaraRadera
  3. Hoppas att de ska trivas riktigt bra!

    SvaraRadera