torsdag 18 september 2014

Tredje dagen på dagis


Clara har fortfarande inte fått någon personlig assistent och igår var det bara en assistent i klassrummet till 3 barn, så jag stannade kvar fast min tanke hade varit att prova att lämna henne... 
Vi var kvar inne i klassrummet i ungefär en timme innan vi fick gå ut i korridoren istället. Alldeles för varmt och alldeles för rörigt och för hög volym för henne...
Det var ganska varmt i korridoren också, om än svalare än i klassrummet, men det är i alla fall tyst där. Jag lyckades inte svalka ner henne nämnvärt för det fanns ju så mycket att titta på så jag lyckades inte få henne att  sitta still...
I Matildes klassrum är allt mycket lugnare och stillsammare.. Det är bara Claras klass som hörs ute i korridoren...  Det är sån stor skillnad att vi faktiskt har gått ifrån vårt beslut att dom ska gå i varsin grupp och bett om att Clara ska få flytta över till Matildes klass. Matildes lärare har sagt ja, det vi  måste vara lite uppmärksamma på är att dom då faktiskt får varsin assistent, så att inte cheferna tycker att Matildes assistent kan ta hand om Clara också om dom ändå går i samma klass.

I Matildes klass går till exempel en lärare ut med barnen om dom är ledsna eller rastlösa, medans i Claras klass så sätter sig en lärare på en stol framför dörren och liksom väntar tills det går över när barnen är ledsna och vill springa och leta efter mamma...6 kommentarer:

 1. Det lät som ett klokt beslut! Hoppas det fungerar och som sagt att de ändå har var sin assistent och ses som egna individer och inte får "paketlösning" så att säga. De behöver vara sig själva <3 Massor av kramar!

  SvaraRadera
 2. Men vad konstigt att de arbetar så olika! Hoppas att det går att byta klass, Matildes verkar ju ha en mycket vettigare lärare.

  SvaraRadera
 3. Eftersom ni redan har barn i båda grupperna så ser ni ju verkligen alla skillnader tydligt och kan göra en en bra uppfattning av hur de fungerar. Låter mycket klokt att byta och att göra det snabbt nu i början. Hoppas även det löser sig med assistent också!

  SvaraRadera
 4. Hoppas det "dyker" upp en assistent snart.
  och låter helt galet med att dom sätter en stol för dörren. Klokt beslut att byta!

  SvaraRadera
 5. Ni känner ju era flickor bäst av alla, så det är ett klokt beslut! Både ni och flickorna ska känna er trygga med att de går där.

  SvaraRadera
 6. Men du milde tid! Hade det gått till så på våra förskolor hade föräldrarna gått i taket! Förmodligen en och annan tidningsartikel dessutom... Hoppas det ordnar sig på bästa vis!

  SvaraRadera