fredag 19 september 2014

Pyssel


Matilde har gjort sitt första pyssel på dagis. En annan dag ska dom måla det :)

Åh så jag hoppas att Clara får byta klass på dagis! Hon fick vara hemma igår för att jag märkte att hennes hjärna hade en hel del att smälta, så för henne blev det bara gymnastik igår på morgonen, sedan körde jag hem henne och pappa fick komma hem en stund och passa medans jag körde Matilde till dagis.
Claras klass hörs ända ut till parkeringen. Från Matildes klass hörde jag inte ett pip ens när jag stod framför dörren och skulle knacka på. Alla dom små barnen satt ner och pysslade och var så koncentrerade.

Idag blir det inget dagis för någon av tjejerna eftersom gymnastiktiden ligger så precis mitt i. Det blir så himla hackigt att först vara på dagis en timme, sen åka på gymnastik och sen vara på dagis 1,5 timme till...

Ska bli intressant att se hur vi ska ta oss in på gymnastiken. I måndags fick jag nämligen reda på att personalen inte längre får hjälpa klienter utanför byggnaden. Att ta sig upp för trappor med 2 barn som inte kan gå i trappor är inte varken enkelt eller särskilt säkert... Får väl hoppas att någon snäll förälder kan hjälpa mig, annars får vi väl åka hem igen eller?


7 kommentarer:

 1. Kul med första pysslet. Men låter galet att ni ine ska få hjälp att komma in för att kunna ta del av sjukgymnastiken, hur tänkte de där?! Hoppas det löser sig! KRAM

  SvaraRadera
 2. Va?! Får dom inte hjälpa? Helt galet ju! Håller tummarna för att en snäll ängel dyker förbi i rättan stund.

  SvaraRadera
 3. Vilka konstiga regler! Om de inte får hjälpa så borde det ju finnas någon annan personal som får hjälpa.
  Sött pyssel, skoj när de börjar ta hem grejer.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag hittade din blogg nyligen och blev så berörd av er historia, och er kamp för att ge era flickor de bästa av möjligheter. Jag hoppas det löser sig med förskolan, bor själv utomlands sen många år och vet hur frustrerande det kan vara när saker inte fungerar som man tänkt sig ur ett svenskt perspektiv. Det betyder ju inte att det blir negativt, min dotter skolades in på 3 dagar, och endast första dagen var vi med i klassrummet (hon var 1 år 11 mån) och det har gått utmärkt. Jag hoppas innerligt att även Clara får en duktig assistent och får byta klass, så att du känner dig trygg och kan slappna av när barnen är på förskolan. Beundrar verkligen hur du kämpar och hittar på bra aktiviteter för tjejerna, du är en förebild! (var tvungen att gå tillbaka till början, när barnen föddes och slogs ofta av tanken att du borde skriva en bok eller föreläsa). Vänliga hälsningar från en svensk mamma i Makedonien

  SvaraRadera
 5. Hoppas allt ska ordna sig på bästa vis. Självklart måste bara Clara få byta klass för den miljön tror jag inte kommer att bli optimal för henne.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att ni fick hjälp med trapporna! Och hoppas verkligen att Clara får byta klass, för det verkar inte alls vara bra i den nuvarande. Hoppas att ni har en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera