tisdag 18 juni 2013

Det kom mera...Frukostflaska nummer två i går fick stanna kvar i magen, men efter någon timme var det ganska löst i blöjan... Så vi ringde doktorn och frågade om vi borde hålla Skorpan hemma från gymnastiken, men eftersom hon var pigg och glad trodde inte doktorn att det var något allvarligt som smittade...  Lunchen gick dessutom bra så vi åkte iväg till gymnastiken... När vi kom hem var det dags för mellanmål i form av youghurt... Direkt efter gick båda och lade sig och Skorpan sov i två timmar... Direkt när hon vaknade spydde hon upp all youghurt i två omgångar... Den här gången var det först sängen och sen skötbordet, dit jag tagit henne för att tvätta av henne och byta kläder, som råkade illa ut...  Middagen fick stanna kvar och än så länge frukosten också... Vi får väl se vad som händer...

Det gick över förväntan med Loppan på gymnastiken. När hon såg att det inte var Francesca så började hon gråta, men efter en stund gick det bra. jag antar att vikarien körde lite mjukstart och lät henne göra såna övningar som Francesca sagt att hon tycker är roliga... Vi får väl se hur det går senare i veckan. Känner jag den lilla damen rätt blir det säkert lite maktkamp när hon väl vant sig ;)

På fredag ska vi till sjukhuset för prematur-uppföljning... Det ska vägas och mätas och gås igenom vilka kontroller som gjorts sen sist och bestämmas vilka kontroller som behöver göras inom nästa 3-månadersperiod.
Den här uppföljningen kommer vi att göra regelbundet tills tjejerna fyller 6 år. I början var vi där varje månad, nu är det var tredje månad och efter oktober, när dom fyller 2, kommer det att vara var sjätte månad istället. Femte och sjätte året blir det kontroll en gång om året om inga speciella skäl finns för att göra kontroller oftare. Det är så skönt nu när vi har ungefär 1 kontroll i månaden... Jag kan inte ens föreställa mig hur fasen vi orkade med i början när vi ibland var på kontroller flera gånger i veckan...


6 kommentarer:

 1. Usch just youghurt i form av spya luktar allt annat än gott:((
  Hoppas hon piggat på sig nu och att ni andra inte smittats.

  SvaraRadera
 2. Hoppas den lilla Skorpan får behålla all mat i magen, det är inte roligt när den kommer ut fel väg. :( Hoppas också att Loppan slipper drabbas av samma sak, och att hon inser att maktkamper på gymnastiken är dåligt! Gymnastiken är ju för hennes eget bästa, och man kan faktiskt inte ha kul jämt. Har jag hört. ;-)

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni inte behöver gå på kontroller lika ofta längre.

  SvaraRadera
 4. Åh inte kul när i tr maten stannar kvar kanske litet basilika i magen.. Hoppas det blir bra nu..

  SvaraRadera
 5. Lillskruttan då:( så jobbigt när dom kräks man tycker så synd om dom och det för ont i mamma hjärtat<3

  SvaraRadera
 6. Hoppas hon mår bättre, krya!

  SvaraRadera