onsdag 29 maj 2013

Journalerna från sjukhusvistelsen


Igår fick vi äntligen journalerna från sjukhusvistelsen i april. Jag trodde minst det skulle vara en mindre bok, eftersom det tog sån tid, men det var bara 2 blad per barn.
Idag tog jag med mig dokumenten till gymnastiken. Dom vill gärna ha allting i sina egna journaler, så att deras läkare vet vad som händer och hur läget är.
Jag visade dom för läkaren och vi satt och pratade en stund och hon förklarade en del av det som man kommit fram till på sjukhuset. 
Förmodligen beror Loppans skador på en mix av missbildning under dom första 3 månaderna av graviditeten och syrebrist vid födseln. Jag minns nu att läkarna på sjukhuset där tjejerna föddes sa att dom var rädda att hon lidit av syrebrist vid förlossningen, men det hade jag nog glömt bort lite...

Vi pratade lite om vad det kan ha berott på, att dom här missbildningarna uppstod. Jag  vet att överläkaren på sjukhuset undersöker det, och hennes misstankar riktar sig mot mobilmaster... Vi har 2 st ganska nära hemmet...  Fick reda på att det finns 4 andra fall här i närheten och det är ju ganska underligt med tanke på att det är en ganska ovanlig åkomma... 

På sätt och vis spelar det ju ingen roll, för det är som det är och det går inte att göra något åt, men å andra sidan, om det är 4 familjer som drabbats inom ett visst område så är det väl ganska troligt att det beror på något som finns i vår närmiljö.... Vi får helt enkelt vänta och se vad framtiden utvisar...
Nu i juni har vi återbesök och då kommer vi väl att prata mer om det här. Då har förhoppningsvis svaren på den genetiska utredningen kommit också.


6 kommentarer:

 1. Men herregud, mobilmaster? Usch, nu vände det sig i magen.. Det vore ju fruktansvärt om det faktiskt är så, och att fler familjer drabbats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är läskigt... Det BEHÖVER ju inte vara så, men eftersom det finns 4 fall i området så känns det som en logisk slutsats att det är något i miljön runt omkring oss.. Sen om det är mobilmaster eller något annat, det vet jag inte om det egentligen går att få fram...

   Radera
 2. Onekligen låter det som om masterna av kan spela in eller något annat i närområdet, så här i efterhand så spelar det ju ingen roll då ni har de sötaste och näpnaste flickorna som ni älskar från månen och tillbaka, men för framtida graviditeter och andra som väntar barn i området kanske det vore en trygghet om närmiljon granskades... KRAMAR I MASSOR!

  SvaraRadera
 3. Skrämmande vad som finns i vår närhet som sannolikt kan påverka oss på fler sätt än vi tror.

  SvaraRadera
 4. Men huga att man tror att det kan bero på mobilmaster. Känns som att det sätts upp fler och fler såna hela tiden :(

  SvaraRadera
 5. Men vad obehagligt om det nu skulle vara masterna, eller något annat i närmiljön.. Finns mycket som påverkar som vi inte har en aning om..

  SvaraRadera