lördag 18 maj 2013

Kiva - Joseph från Kenya


Idag fick jag tillbaka pengar som jag lånat ut via Kiva. Jag valde att låna ut pengarna igen, till någon annan, och valet föll på Joseph i Kenya. Han vill låna pengar för att kunna köpa mera mark så att han kan ha fler kor och på så vis försörja sin familj på ett bättre sätt.

För er som inte vet vad Kiva är så är det en microlånsorganisation där man kan låna ut 25 dollar (eller mer om man vill) till personer runt om i världen för att dom ska kunna förbättra sina levnadsvillkor. När pengarna betalas tillbaka kan man välja att få pengarna utbetalda till sitt konto eller att låna ut dom igen till någon annan.

Det första lånet man ger när man går med i Kiva är gratis. Det vill säga en sponsor betalar för lånet, men det är du som väljer till vem, och kan sen följa hur det går för personen.

Om du också vill hjälpa människor att hjälpa sig själva till en bättre levnadsstandard så klicka in dig på Kiva nu :)


9 kommentarer:

 1. Wow, vilken grej ,detta lät intressant, ska läsa på mer om detta, fint att ge som gåva när någon som har allt fyller år, då gör man ju gott dubbelt upp så att säga...
  Önskar er en fortsatt fin pingstafton!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns Gift cards som man kan ge bort, då får mottagaren själv välja vem pengarna ska lånas ut till. Jättebra present :)

   Radera
 2. Men vilken bra idé! Aldrig hört talas om det! Men hur säkert är det att allt stämmer och inte är något blufföretag? Hur kan man kolla upp det osv? Bra att man kan följa det efter hand. Hur mycket är det i Svenska pengar som man lånar ut.
  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva i sig är en organisation i USA, som samarbetar med många olika företag ute i världen som är dom som i slutänden lånar ut pengarna till personerna. Om du tittar närmare på ett lån inne på kiva så ser du vilken organisation det är som har hand om just det lånet, hur många procent av tidigare lån som återbetalts till fullo och så vidare.
   Hur mycket 25 dollar är i svenska kronor varierar lite beroende på kursen. Idag är det enligt forex 177,71 kronor.

   Radera
 3. Gud vilken kanonbra grej!!! Tack för tipset!!!
  Måste genast kolla upp hur man gör!
  Kram K

  SvaraRadera
 4. Verkligen en bra grej! Första gången jag hör talas om detta faktiskt :) Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Spännande! Ska också kolla, det måste ju vara en bra väg att hjälpa. Skulle kunna tänka mig att de som behöver hjälpen lättare kan ta emot den om de kan btala tillbaka. Stolthet och vardighet är viktigt..
  Bra tips, tack!

  SvaraRadera